SOBRE LA FIBROMIÀLGIA

La Fibromiàlgia és una alteració que es produeix en el nostre sistema sensorial, i que provoca dolor presistent en diferents àrees del nostre cos, com a la zona cervical, esquena, zona lumbar, malucs, articulacions i altres zones de les extremitats o del cap. Sovint ve acompanyat de fatiga o cansament sense haver realitzat cap esforç físic. També produeix alteracions en el son.

La Fibromiàlgia, malaltia reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut el 1992 (ICD-10: codi M79.0) i classificada per l’Associació Internacional per a l’Estudi del Dolor (I.A.S.P.) el 1994 amb el codi X33.X8a , constitueix una de les situacions més representatives de dolor crònic en la població i un dels problemes sanitaris més actuals als països en desenvolupament.

Això es deu a que es tracta d’un procés crònic amb una elevada prevalença, estimada en la població general espanyola en un 2.4%, (4,3% en dones i 0,8% en barons) una qualitat de vida àmpliament afectada especialment en les àrees de funció física, activitat intel·lectual, estat emocional i qualitat del son, la qual cosa influeix de forma determinant sobre la capacitat per al treball, rol familiar i social.

Així, un nombre significatiu de persones amb Fibromiàlgia que consulten, presenta una síndrome de dolor crònic incapacitant amb intensa afectació de la qualitat de vida, que porta a la pèrdua parcial o completa de l’activitat laboral en un percentatge aproximat entre el 25% i 50% dels pacients, segons diversos estudis realitzada en diversos països del nostre entorn.

2 respostes a «SOBRE LA FIBROMIÀLGIA»

 1. Soy una de tantas personas afectada de friomialgia desde 2009 Icam no creía en mi dolencia hoy en día estoy luchando por que crean en mi es horrible vivir así he sido autónoma 10 años con mi propio negocio tuve que dejar de trabajar y dejarlo todo no trabajo ni una ayudan me dan por haber sido autónoma tengo 53 años y se hace imposible que te den trabajo a razón de mi depresiones tengo agorofobia vivo Piera aqui no existe ningún tipo información ni ayudas les agradecería si ustedes pueden informarme algo cerca es horrible sentirse así alguna asociación

 2. Hola Susana. Perdon por el retraso en contestar.
  He estado mirando por donde tu vives y hay algunas asociaciones cerca.
  Podrias ponerte en contacto con la asociació ACAF que tienen varias sedes por Vilafranca, Manresa…. y ellos te podran orientar mejor.
  Nosotros estamos en Barcelona capital y entiendo que es mejor estar cerca de las personas para poder acogerlas.
  El teléfono de ACAF es 696 946 158
  Espero haberte ayudado.

Els comentaris estan tancats.